Curs de inspector resurse umane? Da ori ba?

Imi amintesc ca pe vremea cand eram in facultate discutam mult cu colegele de grupa daca sa mergem sa facem un curs de inspector resurse umane sau nu. Motivul era – da, profesia noastra (ok viitoarea profesie cand terminam) era in mare cautare (sau cel putin asa ziceau cei de la catedra), dar parca realitata era alta si nu era rau sa facem ceva si din zona resurse umane.

Eu am decis sa nu merg. Bine, asta e unul din regretele mele, pe langa multe altele din timpul facultatii. Cate puteam sa fac si sa studiez si nu am facut din diferite motive, dar nu despre aia e vorba acuma.

Faza e ca inca e in mare cautare profesia de inspector resurse umane, mai ales acuma cand exista si o gramada de programe si aplicatii pentru managementul timpului angajatilor dintr-o organizatie. E mult mai simplu acuma fata de cum era mai demult cand trebuia sa notezi totul sau sa te chinui cu excel (intre noi fie vorba am devenit prietena foarte buna cu excel in ultima vreme si nu mai consider ca ma chinui cu el, dar parerea generala e ca excel nu e fain).

Ma intreb daca as mai avea rabdarea pentru un astfel de curs. Adica m-am obisnuit cu actuala meserie si cu ce fac si imi e groaza de schimbare, mai ales schimbare de profesie cu totul. Nu stiu cat de mult te pregatesc la cursuri, dar pare destul de dificil sa dai cuiva vestea ca nu mai e nevoie de el in companie si este dat afara. Eu nu cred ca as putea una ca asta. Stiu ca tine si altceva de resurse umane si nu doar concedierea cuiva, dar la un moment dat urmeaza sa treci si prin asta.

Alt trend in resurse umane pe care l-am observat e ca o companie sa angajeze o firma de consultanta in resurse umane, adica sa externalizeze partea asta la niste profesionisti. Nu stiu cat e de ok, propriul departament ar stii foarte bine dinamica companiei, dar prin angajarea unei firme externe ai parte de mai mult profesionalism datorat in primul rand faptului ca ei sunt mai mult ca sigur obiectivi in luarea decizilor vs un departament intern.

Comments

comments

Leave a Reply