Cum sa faci curat mai repede

My sun and stars, mai exact parintii lui, au inceput renovarea apartamentului, ceea ce implica, pe langa faptul ca noi suntem repatriati la mine acasa pe durata constructiei, o gramada de praf si obiecte mutate de colo colo. No, aia nu e asa grav, ca se muta mobila inapoi, se scot afara din casa materialele de constructie si ce ramane e un morman de covoare, perdele si alte cele care trebuie curatate. Chiar daca construiesti putin, sau daca dai cu lavabil, tot trebuie sa faci curatenie generala. Are o calitate aparte praful de a se strecura peste tot.

Asa ca ce m-am gandit eu? Sa caut variante de a curata casa rapid si eficient. Nu are nimeni timp sau chef sa petreaca 3 zile facand curat.

Am gasit ceva ghid pe Pinterest: Cum sa iti cureti casa intr-o ora. Aia cred ca se aplica pentru curatenia saptamanala, nu si pentru asa nivel de praf, dar ideea era faina. Cateva idei citite acolo vi le zic si aici:

  • Incepe de sus, adica sterge praful de pe lucrurile aflate sus: tavan (paianjeni), candelabru, mobila care e pana la tavan etc. Tot praful de acolo cade jos pe suprafete care urmeaza sa fie sterse.
  • 6 minute per dormitor: (dupa mine suna cam putin, dar am zis ca incerc, sa vad daca reusesc sa fac curat in 6 minute intr-un dormitor): schimba cearceaful, aranjeaza patul, aduna tot ce e imprastiat si in functie de timp pune totul la loc sau in dulap sa nu vada nimeni si sterge praful, de sus in jos
  • 7 minute pe baie: eu am doar o baie, deci e usor, prima data pun solutia de dezinfectare, apoi dau cu substanta pentru a indeparta depunerile de pe rubinete si dus si pana alea isi fac efectul, sterg oglinda, cabina de dus si matur pe jos. Ramane doar sa clatesc pe ce am aplicat substanta si sa sterg pe jos.
  • Sufragerie nu am, dar acolo mai mult de stersul prafului nu trebuie si dat cu matura/aspirator ul pe jos. A, si sa pun tot ce e imprastiat la loc.
  • Bucataria: locul care mie nu imi place sa il curat, dar dupa ce spal vasele (tot timpul se aduna vase), sterg aragazul, frigiderul, hota, sterg praful, sterg mobila cu apa fierbinte si dero de vase, matur si sterg pe jos.
  • A mai ramas de facut curat in hol. Acolo e simplu: sters paianjeni si maturat/sters pe jos.

In teorie suna fain si frumos si usor, dar cand ma uit la cat de mare e covorul ala si ca de fapt are nevoie de curatare serioasa si nu doar de aspirator, imi vine sa ma iau cu mainile de cap. Atunci e mai usor sa ma gandesc sa apelez la o firma de curatenie, mai ales dupa ce s-a terminat constructia.

Comments

comments

Leave a Reply