Excuse me si semintele de dovleac

Later edit – Dr.  Simona Tivadar si aici e link spre interviu

Asta e asa scurta de luni si putin despre sanatate si slabit. Am auzit un interviu la Europa Fm cu o tanti doctor al carui nume nu l-am retinut, dar care e super epica. Alte cuvinte nu am pentru ea. Vorbea despre cum apar peste noapte (ea se pare ca e din generatia veche de nutritionisti ) fete care declara ca ba una ba alta sunt bune pentru noi ca sa slabim ..sau nu mai sunt bune.

La un moment dat zice jurnalista care ii lua interviul ca „sa mancam seminte e considerat foarte bine si sanatos si bun pentru pierderea in greutate” si tanti doctor baga un „excuse me”! Da „excuse me” a zis, ceea ce mi s-a parut foarte tare. Explicatia ei a fost – cum sa fie bine sa mancam seminte daca vrem sa slabim cand din semintele de floarea soarelui se extrage uleiul care, tot acele fete, il considera foarte nesanatos si ca ingrasa. She does have a point there.

Ce a mai zis si era intresant si nu am mai auzit pana acuma, chiar daca toti stim, dar nu am auzit un doctor sa zica – cat de varza e sistemul nostru de sanatate si cum un procent foarte mic din ce ni se trage noua din salar ajunge la ei, la doctori si de aia le e foarte greu sa ofere sercivii de calitate cand nu primesc si bani si sa aduca de acasa materiale nu le convine nici lor. Da, we know that, ca se duc aiurea banii, dar parca sa o mai zica si un medic (care si-a dat demisa se pare de la spitalul unde lucra, tocmai din motivele de mai sus) e si mai trist si deprimant.

O sa caut sa vad cine e tanti doctor, poate gasesc pe site-ul Europa Fm tot interviu si il pun aici. Daca are ceva carti publicate, clar m-a castigat ca si fan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *