Igiena orala si detartrajul dintilor

Stiti senzatia aia de curatare perfecta si atat de placuta care o ai dupa ce termina dentistul sa iti faca un detartraj? A..daca nu stiti, e clar timpul sa vizitati un dentist. Nu e, dupa parerea mea, o precedura foarte scumpa, costa putin mai mult decat o plomba, dar se face o data pe an, asa ca merita o vizita…si rezultatul e o gingie fericita care a scapat de piatra, si oameni bucurosi in jur ca nu mai ai respiratie groaznica. Bine bine, exista termeni mai medicali pentru „piatra”, dar intelegeti ideea.

Dar, ce ar fi daca poti face asta mai des acasa? Poate nu asa de perfect ca si dentistul, dar mult mai convenabil. Philips are o chestie noua numita airfloss (noua pentru mine ca nu stiam de ea) care e descrisa ca fiind un dus bucal si dureaza doar 30 de secunde pentru un zambet si o respiratie proaspata. Eu zic sa check it out. Eu cum is foarte pasionata de igiena orala (mami stie ce zic), ma gandesc serios sa imi iau ceva de genul ca sa am parte de o curatare extra. Mai ales acolo in spatiile interdentare unde is prea lenesa sa bag ata dentara si airfloss merge singura.

Legat de periuta de dinti electrica, aia inca nu sunt convinsa, pentru ca imi place mie sa manuiesc periuta mea si nu imi e neaparat lene. Stiu, nu o sa fie ever la fel de eficienta ca o periuta electrica care are x rotatii pe secunda, dar spalatul pe dinti momentan e un lucru care imi place sa il fac. Cine stie, poate pe viitor o sa ma interesez de una mai in detaliu. . Exista atatea capete de periute de dinti ca imi trebuie ceva rabdare sa le studiez sa vad care mi se potriveste, dar e bine ca am de unde alege.

Pana una alta periuta mea normala plus Airfloss Sonicare cred ca ar merge perfect.

Daca as avea copii mici, clar le-as lua o periuta de dinti electrica pentru copii pentru ca stiu cat de lenesa eram cand eram mica si astea de la Philips au un design asa cute ca nu ar protesta ei prea mult sa le foloseasca. 🙂

Comments

comments

Leave a Reply