Daca vrei sa iti deschizi o firma de recrutare

Eu am fost la cateva interviuri pana am ajuns la jobul asta, si la jobul asta, tot am mai mers la cateva interviuri, majoritatea organizate de firme de recrutare. Mi se pare asa de fain si de easy sa colaborezi cu o firma de recrutare ca sa iti angajezi oamenii de care ai nevoie, dar si sa te angajezi mult mai usor. Iti faci cont la ei, completezi CV, zici ce cauti si ce vrei si ei te suna (sau iti trimit email daca au gasit ceva pentru tine). Pe tine nu te costa nimic, presupun ca pe compania care te angajeaza o costa, ca nu mai isi bate ea capul cu tot procesul de recrutare, nu isi bate capul sa plateasca ea salariile in resurse umane, ci totul se rezolva prin firma de recrutare.

E foarte fain si foarte modern. Stiu ca exista bursa fortei de munca, dar serios ca toti cei care au fost acolo au venit inapoi dezamagiti si nu au fost deloc ajutati sa isi gaseasca un job. E cam lipsa de interes la varianta de stat. Oare de ce nu ma mir? Lasa ca exista alte firme care sa se ocupe cu asta si sa se poarte frumos cu lumea.

Am gasit un site care se ocupa de cei care se ocupa de recrutare, mai exact http://hrp.ro/training-management/ unde poti sa gasesti, daca iti trec idei sa iti deschizi propria firma de recrutare, suport pentru specialistii in recrutare si alte goodies care sa te ajute sa ai o firma ok si sa iti mearga bine. Desigur si sa faci multe persoane fericite ca si-au gasit their dream job. Ca pana la urma asta e „misiunea”, dupa parerea mea, a unei firme de recrutare – sa ajute persoane si companii sa get togheter si sa colaboreze armonios. (parca am dat definitia PR intr-o varianta mai abrupta)

Comments

comments

Leave a Reply