Mergem in Delta

O mica introducere la ce este si ce se poate face in Delta noastra frumoasa. Nu, nu ca ma gandesc ca nu stiti voi, dar de ce sa nu va reamintesc. Bine, si mie trebuie sa imi reamintesc cat de minunata e delta si daca nu ar fi asa departe as merge maine sa o vizitez. Ok, nu maine, dar in weekend. Daca am un avantaj ca stau aproape de granita cu Ungaria si pot sa merg usor pana la mami in Austria, am un dezavantaj mare legat de cat de departe sunt de mare.

Cu punctulete

  • Delta Dunarii se afla in mare parte in Romania, Dobrogea si putin in Ucraina si este parte a patrimoniului UNESCO din 1991. Evident, e parc national si rezervatie a biosferei. Cu mult stufaris si pesti si alte ecosisteme bune de fotografiat.
  • Peste nu mananc, dar Delta Dunarii are multe variante de peste si multe restaurante cu mancare pe baza de peste. Plus sunt sigura ca se fac „expeditii” de pescuit, aprobate de cei care se ocupa de aprobarea pescuitului. Stiu persoane care au fost la pescuit in Delta Dunarii si au zis ca e foarte fain, dar vara, mai-iunie e neaparat sa ai spray anti- tantari la tine. Evident, unde e apa si stufaris, o sa existe si tantari.
  • Floara si fauna sunt rather unice in Europa, plus exista pelicani! Exista peste 5000 de specii de plante si animale si peste 300 de specii de pasari isi au habitatul natural acolo.
  • E extrem de relaxanta o vizita acolo – valuri, liniste, doar cantecul pasarelelor si cantec de broscute. Suna a paradis. Plus exista foarte multe oferte in Delta Dunarii de cazare si ocupare a timpului liber.
  • Tabere in Delta Dunarii pentru cei mici pasionati de apa, stiinta si distractie in aer liber. There you go, gasesti si asa ceva. Plus mancarea e sigur sa fie buna si delicioasa (si bio probabil ).

Deci, cand mergem?

Comments

comments

Leave a Reply