Sherlock Holmes – A Game of Shadows 2011

Da se pare ca am fost lenesa data trecuta si nu am scris(post separat) despre Sherlock Holmes , imi amintesc ca am scris doar ca e Epic, asa de epic incat ma simteam de parca as face ceva rau daca nu ma mobilizez pana la cinematograf sa vad A Game of Shadows.

A se intelege, eu de la Sherlock Holmes, varianta film sub bagheta lui Guy Ritchie, nu ma astept la acuratete comparativ cu opera lui Sir Arthur Conan Doyle. Nu cred ca aveam speranta asta nici la primul film, chiar daca mi- am declarat in mod public iubirea pentru Robert Downey Jr, nu e nici pe aproape de imaginea ce o am eu despre cum ar trebui sa fie Sherlock Holmes. Daca chiar vreau un Sherlock mai corespunzator atunci ma uit la minunatia facuta de BBC.  E ca si cu Piratii din Caraibe, actiunea „suge”, dar Johnny Depp face sa merite vizionarea.

Revenind la Game of Shadows – E ceva in filmul asta, care comparativ si cu Sherlock serialul de pe BBC sau alte alte filme cu Sherlock e unic. Acel ceva e Jared Harris in rolul Profesorului James Moriarty. Nu pot explica, dar e excelent cum joaca si e exact cum mi-l imaginam pe Moriarty, nici mai mult nici mai putin. E cel mai bun „personaj negativ”(fictiune) pe care l-am vazut intr-un film, bine, cel mai bun dupa Commodus interpretat de Joaquin Phoenix, nu cred ca o sa gasesc un personaj negativ mai rau(si mai bine jucat) ca si Commodus.

Watson se insoara si Holmes e relativ fericit. Nici nu stiu cum sa povestesc actiunea in cateva cuvinte, ca e prea multa actiune. Pe scurt, Moriarty si-a bagat degetele in toate fabricile producatoare de armament, bandaje, opium etc din Europa si incearca sa porneasca un razboi in Europa si el sa fie singurul furnizor de armament etc.,si Holmes incearca sa il opreasca. Asta e cel mai pe scurt ce pot zice. (actiunea in film are loc in 1891)

Zice bine Moriarty la sfarsitul filmului ca daca acuma nu reuseste sa porneasca un razboi, nici o problema lumea va incepe singura si fara sa fie ajutata, si bine zice, cativa ani dupa incepe primul razboi mondial. Zicea ceva de genul ca omenirea in subconstient vrea violenta si razboi.

–          Grupul de germani care apara fabrica de la Heilbronn, aia, dupa umila mea parere, sunt germani adevarati! Ca sincer, la ce „blesteme” (ca nu erau injuraturi), scoteau din ei, trebuie sa stii bine germana sa o „dai asa din suflet”. Cu sfiinti si raniti.

–          Scena in care Holmes calareste un… patruped e foarte comica, m-am trezit razand cu lacrimi „Germany is not going anywhere”

–          Moare o tanti draguta 🙁

–          Apare Mycroft, jucat genial! de Stephen Fry

–          Ma intreb de ce erau prunci de 9-11 ani in sala de cinema, au gresit sala care ducea la Happy Feet 2?

Muzica din film… Hans Zimmer – masterpiece, dinnou.

image source

6 Replies to “Sherlock Holmes – A Game of Shadows 2011”

    1. Sincer si eu am avut cateva momente in care vruiam sa mearga actiunea mai repede sa vad ce se intampla, dar nu protestez 🙂 Don’t worry nu esti primul care adoarme la Sherlock Holmes 😀

  1. Si mie mi-a placut super mult filmu. De-asta am scris si eu despre el pe blog. Dar mie mi-a placut cel mai mult Robert Downey Jr. Nush de ce, dar pentru mine a fost absolut genial modul cum a jucat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *