Povestea lui Mos Craciun si Sarbatori Fericite!

Ce ma gandeam eu e sa va zic putin despre Mos Craciun(da acuma ma simt brusc prost ca nu asta e ideea Craciunului, dar e frumos sa stim si despre el ceva nu? ๐Ÿ™‚ ) (de la mama wikipedia si tata google)

  • Mos Craciun a fost inspirat de Sfantul Nicolae, episcop crestin care a trait in secolul 4ย  si care a fost renumit pentru ca impartea cadouri oamenilor saraci.
  • Mos Craciun a fost deasemenea asemanat cu zeul Odin al popoarelor germanice, stiti Odin, tata lui Thor.
  • Numele de Santa Claus a aparut in 1809 si trebuie sa ii multumim lui Washington Irvin care a folosit acest nume intr-o satira.
  • In Marea Britanieย  “Father Christmas” apare prin secolul XVII si este un barbat grasut, cu barba, imbracat intr-o haina lunga, verde si guler de blana. Seamana pe “fantoma Craciunului prezent” din “A Christmas Carol” de C. Dickens (ca tot am terminat de citit recent cartea)

  • Clement Clarke Moore, un pastor din America, a scris un poem care il reprezinta pe Sfantul Nicolae ca pe un batran simpatic, dolofan, zambitor si care imparte cadouri din sania lui trasa de reni.
  • In 1931 apare si Mos Craciun pe care il stim toti. Haddon Sundblom, desenator, ii contureaza o burta durdulie, un aer jovial si un costum rosu cu alb si cizme negre. Totul pentru o campanie publicitara de-a lu Coca-Cola – si mai ziceti ca nu influneteaza Coca-Cola lumea ๐Ÿ™‚
  • Craciun fericit va doresc si daca ati citit pana aici – fugiti de la calculator si stati cu familia, blogurile le gasiti si peste cateva zile ๐Ÿ™‚ Cat mai multa insipratie, sanatate, armonie va doresc si Toffifee

image source 1 si image source 2

8 Replies to “Povestea lui Mos Craciun si Sarbatori Fericite!”

  1. Sarbatori fericite si tie draga mea ๐Ÿ™‚ Multumim de informatiile despre Mosul ! Eu nu am primit Toffifee ci Raffaello si Ferrero Rocher ๐Ÿ˜› Se pune ?
    Pupici !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *