Orasul in care as vrea sa fiu…

Viena. Wien! Sau cum vreti voi. Capitala Austriei si cel mai frumos oras pe care il stiu si clar orasul cu care ma identific.  As fi ales Strasbourg, dar cum nu stiu franceza, raman la radacinile mele si la Viena 🙂

De ce imi place Viena? (a nr 2 pe lista e Nurnberg si planui sa ma mut acolo, ca e mai usor ca Viena, pile, cunostiinte si relatii)

A un alt motiv pentru care ma identific cu Viena e ca Timisoara noastra frumoasa(bine sunt din Periam, dar te mai uiti) e mica Viena, deci ar trebui sa ma simt ca acasa acolo. Exceptand partea cu salutul lor care nu pusca cu germana mea mai germana 🙂 parca is mai schwabi austrieci comparativ cu cei din Bayern pe unde m-am plimbat eu.

Viena e atat de boema si iti da o stare de  aerian, de ireal, e atat de frumoasa. Si eu sunt aeriana, adica dooh nickname-ul meu nu e adizzy degeaba. (primeaza dizzy)

As alerga( a se citii jogging) cu mare drag in parcul palatului Schoenbrunn, nu m-as plictisi de muzee, nu ne-au ajuns 2 ore sa vizitam nici jumate din muzeul de stiinte ale naturii! Atat de mare e, iar la muzeul de arta nu am putut sa mergem ca se filma! Da se filma un film( 🙂 ) regizori alea alea.

da, asta sunt eu acum cativa ani la Schoenbrunn

E atat de curat orasul si de dulce. Napolitanele lor si marzipanul creeaza serioasa dependenta. Si mie imi plac dulciurile. Ma mai tachineaza tati sa deschid cofertarie ca imi place sa fac prajituri, dar aia e alta poveste.

Trebuie sa ii multumesc si bunicii mele ca m-a invatat germana, ca altfel nu ar fi avut Viena acelasi farmec…Merg eu la vara la Viena! Ihi!

Voua ce oras va place sau cu care oras va identificati si simtiti ca acolo va e locul?

Acest articol este „parte integranta” a internshipului 2.0 organizat de Sorin Tudor si abia astept sa vad ce au scris si colegii mei. Rog desigur si organizatorul sa scrie 😛

Claudiu, Lulu, Raluca, Stefania, Andreea, Oana, Iulia, Raluca2, Adriana(nu eu :P), Monica si Andreea Manea  sa va vad.

Comments

comments

6 Replies to “Orasul in care as vrea sa fiu…”

    1. well nici eu nu sunt perfecta so raman la parerea mea, dar da…inteleg ce zice. trist

  1. Eeeee, Viena :). Eu visez la satucuri din Franta, as you already know.

    1. ceva cu Provence? dar nu stiu sigur 😛

  2. Vaaai, marzipan! Deja imi ploua in gura 😀 Am fost si eu in Treacat prin Germania si mi-am luat niste marzipan delicios hmmm 😀 Dar in Austria n-am ajuns inca :-< sa ma anunti cand te muti acolo, sa-ti fac o vizita :))

Leave a Reply