Blog-uri partea cu do not

Azi vruiam sa ma plang putin de blogurile “not user friendly”. In experienta mea in lumea asta online am dat peste multe bloguri si am invatat unele lucruri din cum sa faci blogul sa fie mai user friendly, sper ca at least al meu e.
Nu stiu ce va deranjeaza pe voi, dar sper sa imi spuneti, poate da vreodata cineva peste articolul asta si invata din el.
• muzica pe blog ma face sa ies instant de pe el, nici nu ma mai intereseaza ce scrie in articol, mi se pare ca un blog cu muzica in fundal e ca si cocalari de pe tren/tramvai care isi tin telefonul cu muzica pe difuzor si nu in casti si deranjeaza pe toata lumea.
• Culorile – am dat peste unele bloguri care trebuia sa selectez textul cu mouse-ul sa pot citii ce scrie sau era plin de gif-uri miscatoare si nu puteai sa fii atent la text.
• Header-ul imens – pe un widescreen de 15″ un header de jumate de ecran(sau tot) cu poza ta nu ma ajuta sa te plac mai mult, e prea mult de scroll ca sa ajung la text, dar uneori se merita, deobicei nu.
• Nume imposibil de lung la link-ul blogului – e greu de retinut si e greu de promovat, cum VisUrat are tricou cu link-ul spre blogul lui imi e greu sa imi imaginez un tricou(sau orice, fie si zelist) cu anaaremeresiperesiprune.blogspot.com, as da si exemplul viu la care ma refer, dar se intelege ideea
• bloguri care nu dau voie sa comentezi decat cu cont Google..fara suparare, dar unul din motivele pentru care iti comentez e si promovarea blogului meu, comentand cu Google imi promovez profilul si userul trebuie sa mearga acolo si de acolo la mine pe blog si cum eu nu fac asta cred ca nici ceilalti. Am renuntat sa urmaresc cateva bloguri pentru ca nu permiteau comentarile libere si nici nu aveau o varianta de contact ca sa imi zic doleanta. Bine ca unii bloggeri mari(A-listeri) au numarul de telefon afisat si alti mici nu au nici macar o adresa de email.
• Mai aveam o vreme ceva cu feed-urile partiale, dar ii inteleg acuma pe bloggeri aceia, asa ca nu mai ma deranjeaza.

Cam asta e, voi cu ce va confruntati ca sa mai completam lista.

13 Replies to “Blog-uri partea cu do not”

  1. De acord cu tine la toate punctele mentionate.
    Ma deranjeaza si blogurile cu scris alb pe un background complet inchis la culoare. Era un blog, fashion police sau ceva de genu, pe care il mai citeam din cand in cand, si ma dureau ochii dupa 5 minute, trebuia sa astept cateva secunde sa mi se obisnuiasca ochii. De aceea nici n-am mai intrat pe el.

    1. da alb pe negru, inteleg ce zici, eu deobicei selectez textul cu mouse-ul in cazurile alea sa il fac mai citibil

    1. woau, eu acuma am observat ca tu esti blogspot si nu wordpress, daca ma punea cineva sa fac pariu, pierdeam lejer hahahaha

  2. + bloguri pe blogspot .. urasc sistemul, urasc orice are legatura cu blogspot. Partea nasoala e ca is destule bloage bune, dar le ignor din cauza asta.

    Captcha la comentarii 😀

    He he, te-am atacat. Se poate seta din blog sa nu primesti spam, plus Akismet. Am scris acu’ o vesnicie un articol “tehnic” pe treaba asta, iti pot da link, daca doresti.

    1. dojo chiar te rog sa imi dai link, nici eu nu sunt mare fan captcha, dar nu gasisem o versiune antispam mai buna 🙂

  3. Muzica pe fundal/ferestrele cu reclame, pop-up care ti se deschid in fata automat, reclame batatoare la ochi, continut de mahala.
    Daca tot am citit pe aici de contact, cred ca ar trebui sa lucrez si eu la pagina, mereu am amanat.
    Lenea, deh..
    Cei care dau posibilitatea doar celor cu bloguri pe blogspot sa comenteze in mare nu stiu cum sa seteze altfel, e oarecum vina google ca profita de necunostinta oamenilor pentru a forta oamenii sa se inscrie in sistemul lor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *