The Dark Knight 2008

“why so serious?”

Lung film! Doamne cat e de lung! Am zis ca nu se mai termina, da e ok, te tine in suspans, dar parca prea multa actiune pentru un singur film. Putea, nu stiu, sa faca 2? Oricum, the Joker, interpretat de Heath Ledger, e mai all time favorite villain!

Rachel(Maggie Gyllenhaal) nu mai e asa frumoasa pe cat mi-o aminteam eu, s-a mai ingrasat putin, ok, stiu e alta actrita, dar ziceam si eu.

Pe scurt povestea e ca in lumea din Gotham apare Joker, care nu are nici un motiv anume, el doar vrea sa zambeasca, nu ii pasa de bani, ci doar vrea sa se distreze. Bine distractia lui e omoratul de oameni si chinuirea lui Batman.

Joker apare in za town si incearca sa convinga mafia din Gotham sa il plateasca sa ii scape de Batman. Ei nu sunt deacord initial cu asta(cere 50% din toate economiile lor, pe care le arde), dar dupa ce procurorul Harvey Dent(Aaron Eckhart) impreuna cu Rachel si cu Gordon(Gary Oldman) ii aresteaza pe toti mafiotii din oras, il angajeaza pe Joker sa il elimine pe Batman, Harvey, Rachel si pe Gordon, primar si ce mai e important pe acolo.  Si restul e plin de planuri ciudate si bine gandite. Eu chiar credeam ca a murit Gordon, adica nu? Si eram sad, desigur.

Mi-a placut ca nu au aruncat in aer ferryboat- ul , mi-a placut de Lucius Fox(Morgan Freeman), o prezenta eleganta si mai ales mi-a placut de el la scena aia cu Reese(Joshua Harto) (contabilul bagaret) care vrea sa il santajeze pe Batman, e tare faina conversatia aia.

“[Wayne Enterprises accountant Coleman Reese believes that he’s discovered Batman’s secret identity, and is trying to blackmail Fox]
Lucius Fox: Let me get this straight: You think that your client, one of the wealthiest, most powerful men in the world, is secretly a vigilante who spends his nights beating criminals to a pulp with his bare hands. And your plan is to blackmail this person? Good luck.”

Imi place cum joaca Christian Bale. Rece ca intotdeauna, dar e Batman, nu are el timp de glume si zambete. Si din toti Batmanii din istorie, el mi se pare cel mai potrivit, probabil de aia e si cel mai renumit, sau cel putin filmele cu el in rolul de Batman sunt destul de cautate.

De Heath Ledger nu am ce sa mai zic, epic!  si pacat. deci cat de bine isi joaca rolul! Multi din tinerii actori ar avea de invatat de la el.

Nu mi-a placut ca moare Rachel si ca Rachel nu mai vrea sa fie cu el, adica cu Bruce, ci cu Harvey cel blond si perfect, care e pentru o secunda(cateva mai multe minute) faimosul Two Faced.

Si vai era sa uit de Alfred Pennyworth (Michael Caine):
“Some men aren’t looking for anything logical like money. They can’t be bought, bullied, reasoned or negotiated with. Some men just wanna watch the world burn.”  – aici explica bine ce vrea Joker

Nota 9.5/10

image source

5 Replies to “The Dark Knight 2008”

  1. Am vazut filmul asta mai demult, si nu m-a impresionat deloc, in ciuda marilor asteptari pe care le aveam. Mi s-a parut si mie lung, si cam prea plin (ca o mancare in care se pun prea multe ingrediente, toate bune, insa … intr-o combinatie nu foarte reusita).
    Maggie nu mi se pare o femeie frumoasa, si nu cred ca rolul i s-a potrivit prea bine.
    Joker este jucat bine, insa nu prea am inteles de ce este un rol legendar, pentru ca nici o clipa nu mi s-a parut spectaculos in sens absolut.
    Dar asta e doar parerea mea…

    1. e legendar din cauza actorului care stim toti cum a sfarsit, asa cred eu, oricum eu sunt impresionata de actor si de ideea “just see the world burn”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *