Redenumesc ca vad ca nu apuc tot timpul sa scriu sambata, va fi o reteta pe saptamana, cel mai sigur duminica o scriu ca atunci am timp, de facut o fac in timpul saptamanii, probabil ca tot sambata, dar cum ziceam nu prea apuc sa o scriu..sper ca nu va suparati
Luata de aici – Teo’s Kitchen –
Ingrediente
Crema : un unt(200g), 200g zahar, 1 plic zahar vanilat, 200ml lapte, 2 linguri gris, gem(eu am pus de caise-home made )
Foi: am cumparat pandispan de vanile ca merge mai repede si au un gust tare bun
Asamblare
Se fierbe grisul in lapte si se lasa la racit(musai!!). Cand e rece se amesteca cu untul frecat cu zaharul+zaharul vanilat cu mixerul.
Foia unu+jumate de crema+Foaia 2+gem+Foaia 3+restul de crema+Foaia 4.
In reteta originala se pun foi de miere si se face o glazura pentru ultima foaie(250g zahar+3-4 linguri de apa care se fierbe si cand e racita se pune peste ultima foaie) – eu am sarit peste glazura, ca nu prea imi place glazura tare, gen asta de zahar..si praji a iesit super pufoasa asa si fara pic de ciocolata 😛 si da nu imi place sa le tai frumos, :), prefer feliile asa mai ciudate
Pofta buna 🙂 si o Duminica frumoasa