Kingdom of Heaven 2005sursa imagine

Nota imdb: 7.1/10
Nota mea: 10/10
Regizor: Ridley Scott
Actori: Orlando Bloom, Liam Neeson, Edward Norton
Costume: de cavaleri templieri, de regine din Ierusalim, deci de vis 🙂
Muzica: ok, da nimic memorabil, nu e vreo melodie care sa ma fi facut sa o caut pe net
Putina poveste

Balian e un fierar în creierul muntilor a cărei nevastă s-a sinucis de durerea pierderii copilului. La el vine tatăl lui, un Lord, care vrea să îl ia cu el în Ierusalim în cruciadă. Desigur că nu vrea, dar fiindcă omoară un vecin de sat care a furat lanţul de la gâtul soţiei + i-a tăiat capul (soţiei), se decide să merga în Ierusalim pentru a căuta iertare. Tatăl lui îl face Lord + cavaler templier, apoi moare. Desigur că oraşul din cer ( Ierusalimul) e corupt şi se lucreza împotriva regelui bun (chiar e bun) care se înţelege bine cu Saladin şi “colaborează” cu acesta pentru a păstra pacea în ţara sfântă, dar uni nu sunt deacord. Şi de aici începe o poveste despre eroism pur şi respectarea cuvântului dat, onoare, dreptate şi adevăratul sens al unui cavaler templier. ..

Impresii finale > îl recomand cu drag pentru o duminică friguroasă în care stai în pat şi visezi la eroii adevăraţi şi Orlando Bloom. Trebuie să recunosc că mi-a plăcut mai mult aici decât în Lord Of The Rings. Mă refer la rolul său şi la felul cum a jucat, se vede că aici e mai matur.

Comments

comments

One Reply to “Kingdom of Heaven 2005”

  1. […] – Black Hawk Down in 2001, Pirates of the Caribbean(trilogia intre 2003-2007), Troy in 2004, Kingdom of Heaven in 2005, Elizabethtown in  2005, New York I love you in 2009 si filmeza la The Three […]

Leave a Reply