Curatenie de primavara in dulap

Primavara de obicei imi fac curat la haine (pe langa curatenie in casa, e nevoie si de curatenie prin dulapuri). De obicei merg pe regula – daca timp de 6 luni nu am purtat sau atins macar acea piesa de imbracaminte atunci e probabil mai bine sa ma despart de ea. Evident ca asta nu se aplica la haine de ocazie (cu toate ca si acolo am niste rochite care stau degeaba ca nu imi mai sunt bune) sau haine de iarna care s-ar putea sa nu le fi purtat ca nu era destul de frig pentru ele.

Pe langa regula de 6 luni mai e si regula clasica – nu mai imi sunt bune / nu imi mai plac. Asta mai ales ca in ultima vreme mi-am cumparat o gramada de haine si multe din cele mai vechi nu imi mai plac. Nu prea am multe la categoria – nu imi mai sunt bune – pentru ca alea deja au plecat din colectia mea.

Am dat mai departe, ca aia fac deobicei, nu le arunc, le dau mai departe ( multe din ele sunt in stare foarte buna, ca am grija de ele, sau unele le-am tinut in dulap si nici nu le-am purtat, da, fac dinastea, nu e raritate la mine sa cumpar ceva si sa nu port, trebuie sa ma dezvat de obiceiul asta) o gramada de tricouri, bluze, pantaloni (mai ales pantaloni, nu stiu cum am reusit sa adun atat de multi pantaloni in dulap! Aveam la un moment dat aproape 20 de perechi de blugi 😐 din care purtam 2-3 perechi).

Asa deci, cum ziceam, am tot facut curat, dar la ce nu prea am facut curat e la pijamale si halate. Bine, acuma, intre noi fie vorba nu prea am halate, am unu scurt, ramas de pe vremea cand stateam in caminul studentesc, dar nu zic ca nu mi-ar place sa imbunataesc acea zona. Mi-ar place sa am un halat frumos, pe care sa il port duminica (stiti voi, ca am tot zis de ideea mea perfecta de a avea duminica mic dejun pe balcon cu cafea, suc de portocale si paine prajita si peisaj frumos, dar na…vise).

O alta zona din dulapul meu care necesita imbunatatiri e zona lenjerieri, chiar daca imi schimb si imi cumpar des lenjerie intima (cred ca fiecare vizita la Auchan se lasa cu astfel de cumparaturi), ar trebui sa fac ceva cu zona lenjerie sexy. De obicei ma gandesc sa fie confortabil, dar cred ca daca as pune ceva mai sexy pe sub pantaloni is sanse ca increderea mea in mine sa creasca.

Voi cum si ce faceti cu dulapurile voastre? Cat de des le triati si scoateti ce nu mai e nevoie si ce va lipseste?

Comments

comments

Leave a Reply