Am facut gogosi

Saptamana trecuta ne-a trecut prin cap ca poate ar trebui sa facem gogosi, nu am mai facut demult si ne era pofta de ceva nesanatos, cu aluat mult si cu ceva mai mult finetti. Ca doar nu exista gogosi fara finetti, cel putin nu pentru noi.

Cu toate ca pofta era mare, lenea era la fel de mare. Cum sa facem ca sa facem aluatul, ce reteta si ce faina sa folosim si totusi cine sa se puna sa il framante? Nu prea eram echipati cu loc pe masa sau timp sau chef de framantat si multa faina si…framantat. Nu stiu cum sunteti voi, dar eu nu ma omor dupa framantat si nici my sun and stars nu se omoara dupa activitatea aia.

Trebuia sa gasim o solutie. Ce am gasit va intrebati? Pai, am pus pe altcineva sa framante pentru noi, ca doar de ce nu 🙂 Mai exact tatal lui my sun and stars a venit cu ideea geniala sa punem aparatul de facut paine sa framante aluatul. Oricum majoritatea timpului sta aparatul acolo pe blatul de bucatarie si se uita la noi urat cand vede ca mancam paine cumparata in loc sa il folosim pe el si sa ne facem paine sanatoasa si cu ce vrem noi. Dar lenea e mare. Cu toate ca nu e greu sa faci paine la el si e destul de practic, dar na. Imi imaginez ca la fel de bine merge sa faci chifle pentru micul dejun de duminica dimineata. Oh well.

In cazul de fata, aparatul s-a purtat formidabil, probabil fericit ca e brutarul casei si ne framanta aluatul de gogosi si tot ce a trebuit noi sa facem a fost sa il intindem putin, sa taiem formele si sa le punem in friteuza si voila, am avut niste gogosi pufoase, putin arse (neatentia asta) si calde.

De servit le-am servit cu finetti (evident), cateva cu gem de caise si am vrut sa incerc si cu compot de piersici, dar nu am avut. Cred ca mergea bine si cu compot sau cu budinca de vanilie. Oh, si un sos de caramel cred ca era exceptional, am mai facut sos de caramel din plicuri – dinala “glazura pentru tort”, e foarte fain cu gogosi si cred ca merge si la clatite.

Voi cu ce mancati gogosi? Si chiar cum ii faceti?

Comments

comments

Leave a Reply