Biblioteca Bloggerului Român

E acea perioada a anului in care bloggeri zic ce au citit si dau si note. Acuma totul e bine si frumos, am citit ceva anul trecut, doar ca am citit mult young-adult si fantasy si indie books si prea putine carti care sa treaca si prin mana  prietenilor mei. As putea sa fac un top 10 al cartilor care mi-au placut si nu a auzit nimeni de ele, deci nu o sa fie relevante pentru topul “Biblioteca Bloggerului Român”, sau as putea sa fac un top al cartilor mai cunoscute pe care le-am citit. Sa mai zic ca unele nici nu is inca publicate in Romania si le-am luat de pe bookdepository sau amazon?

Ma intreb totusi daca e o problema ca eu nu prea citesc ce citeste lumea din “jurul meu”, sau daca e ok cum si ce citesc eu. Evident ca e corect sa zic ca e ok sa citesc ce imi place, dar nici sa fiu in situatia de acuma in care nu am nimic de zis. Also, musai trebuie sa citesc “Si muntii au ecou”, e timpul sa pun si eu mana pe o carte de Khaled Hosseini.

Oh well, here we go, un mix intre cunoscute si necunoscute, fara edituri, ca oricum in engleza le-am citit:

11p Once Burned Jeaniene Frost – atat de mult mi-a placut cartea si seria asta! E cu vampiri, dar e cu Vlad Tepes al nostru, ca e bad ass. Coperta e putin meh.

10p Hotul de cartiMarkus Zusak – nu cred ca mai e nevoie de explicatie de ce si care si cum. Mi-a placut foarte mult stilul, povestea si mai ales naratorul. Si da, e trista povestea.

9p Lunar Chronicles Marissa Meyer – aici nu mai traduc titlul, ca dinnou, din cate stiu eu, nu e inca tradusa seria. Incepe cu Cinder (adica Cinderella noastra e un cyborg) si o sa se termine cu Alba ca Zapada (daca am inteles bine), eu am citit primele 3 aparute, numarul 0.1 a aparut in ianuarie 2015 ( e povestea reginei rele) si numarul 4 apare in noiembrie 2015. Ca sa intelegeti cat de mult imi place –  am citit o carte de 550 de pagini intr-o singura zi, nu m-am dezlipit de ea.

8p City of Heavenly FireCassandra Clare  – asta e mai mult pe ideea – Doamne ajuta am terminat seria asta – 6 carti mai tarziu, m-am saturat de personajele astea – nu, nu si de Magnus. Glumes desigur, chiar mi-a placut seria, si chiar daca inca sustin ca trebuia sa se termine la cartea 3 si sa fie o trilogie frumoasa, nu e asa de rau ca is 6 – mai mult Magnus 🙂

7p Regina albaPhilippa Gregory – am ales sa citesc cartea asta pe baza “toti au citit si lauda Philippa Gregory, e timpul sa incerc si eu ceva de la ea”, si mi-a placut destul de mult, plus am invatat cine e Melusina.

6p Inferno – Dan Brown – uite ca mai am ceva “clasic”, abia acuma am ajuns sa o citesc, nu a fost rea, dar nici prea epica nu a fost. Totusi – vreaus a vizitez Florenta! Mie oricum imi place Dan Brown si ideile pe care le are si lucrurile “istorice” pe care le invat din carte. De partea cu conspiratie si toate cele, chiar nu imi bat capul, e “a work of fiction”.

5p Iuresul sabiilor – George R. R. Martin – Nemira – clasic, am ajuns la zi cu serialul cum s-ar zice. Nu am vazut un episod, dar am citit seria pana aici.

4p Masako, printesa samurailorJocelyne Godard – uite inca ceva de la Nemira 🙂 am luat cartea pentru mami, dar m-am pus sa o citesc eu inainte sa o primeasca ea. Interesanta poveste, despre o femeie puternica.

3p Ratiune si simtire – Jane Austen –  mai am Emma si am cam citit tot de Austen. A fost ok, dar Persuasiune ramane preferata mea.

2p Stardust – Neil Gaiman – putin cam meh, dar a mers.

Iei – am terminat cele 10 importante 🙂 Ati citit ceva din lista de mai sus?

2 Replies to “Biblioteca Bloggerului Român”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *