Calculator nou de Paste

Anul trecut prin aprilie i s-a stricat lui my sun and stars placa de sunet de la calculatorul lui. Pur si simplu nu mai voia sa mearga partea de microfon (chestie ce ii trebuia in mod special pentru lucru, din moment ce Skype-ul e prietenul lui cel mai bun) si din una in alta a decis sa isi schimbe calculatorul cu totul ca era destul de batran si placa de sunet nu era singura care ii dadea batai de cap si era riscul sa se trezeasca ca nu ii mai merge nimic.

Asa ca, de Paste, s-au aliniat planetele si a primit un calculator nou, cu carcasa noua, cu placa de sunet noua, cu HDD nou, cu monitor nou si multe altele. Mie cel mai mult imi place noua lui carcasa, super extra “racitoare” si care e inchisa si nu mai face atata galagie.

Problema a fost acuma, ca nu totul a fost nou, adica s-au folosit cateva piese din cutia veche, sau de prin “dulapuri”. Spre exemplu sursa de calculator nu era “noua”, era nefolosita, dar a stat ceva timp in dulap si cand sa o punem in cutie ne dam seama ca ce scria pe cutia sursei nu era si ce era in cutie. A trebuit sa cumparam pana la urma una noua, ca sa fie destul de puternica pentru noul sistem si sa fie si silentioasa.

Am rasfoit noi cateva site-uri online, printre care si StradaIT, si evident ca tot ce am cumparatam luat din online, ca e mult mai variat si mai simplu ( si de obicei si mai ieftin). Garantie ai in ambele locuri, chiar s-ar putea sa fie mai ok online vs magazinul din colt care vinde produse electronice.

Dupa a urmat distractia cu reinstalarea programelor si a tot ce trebuia ca sa poata sa lucreze, a durat un weekend si putin, ca doar eram in concediu si am avut destul timp sa lenevim.

Acuma merge totul ok, carcasa e in regula si nimic nu a mai cedat sau a facut probleme. Totusi eu zic ca e bine sa faci upgrade inainte sa cedeze ceva si sa fii obligat sa faci upgrade.

Comments

comments

Leave a Reply