Ce am lucrat prin facultate

Mi-am amintit zilele astea de Doctor Dolittle si de acolo mi-a zburat gandul la alt film cu Eddie Murphy si mai anume Daddy Day Care. Vai cat am ras la filmul ala cand l-am vazut prima oara. Are ceva special Eddie Murphy. Exact ca si Robin Williams. Ah, ce pacat ca a plecat dintre noi. Imi facea mare placere sa ma uit la filmele lui si cu drag imi amintesc de Mrs. Doubtfire unde juca rolul de tata/ bona pentru copii lui.

Eu am lucrat, pe vremea cand eram in facultate, ca bona. A fost o experienta chiar frumoasa. Trebuia sa o ajut la teme, sa am grija asa putin prin casa si na, sa o pun sa manance si sa fie cuminte (adica sa invete). Aveam un fel de rol de bona + meditatii de limba germana (fetita de care aveam grija era la scoala cu profil german si o ajutam cu invatatul). Stateam cate 2-3 ore (poate 4) acolo, dupa mergeam la cursuri. Eram platita, si impreuna cu bursa mi-a fost chiar bine. Mi se pare un job potrivit de facut pe vremea studentiei, nu e la fel de greu (ca si program/ conditii de munca) ca si lucratul la un supermarket sau la o fabrica. Poate chiar mai ai timp sa si inveti, dupa ca faci curat si cat timp doarme copilul.

La un moment dat jucam rolul de bona si pentru verisoara mea. Nu am experimentat schimbatul de scutece, dar stateam cu ea si aveam grija sa nu pateasca nimic. Era chiar fain. Noroc ca nu a trebuit sa am grija de mai multi copii in acelasi timp, nu stiu daca ma descurcam cu toti.

Nu am avut bataie de cap in nici una din situatii, au fost fete cuminti si mi-a fost mai mare dragul sa petrec timp cu ele.

Acum e mult mai simplu pentru parinti sa angajeze bone, doar tasteaza “caut bona” pe Google si gasesc o multime de site-uri, unele cu testimoniale si cu bone pregatite serios, nu cum eram eu. Eu am gasit postul acela cu limba germana prin recomandare, adica mama fetei era prietena buna cu una din profesoarele de la facultate si a intrebat la curs daca e cineva interesat, cunoscator de limba germana. Eu m-am oferit, am mers la un mini interviu, ne-am placut si am inceput lucru.

Varianta mai safe e sa apelezi la o firma specializata, mai ales daca trebuie sa stea bona mai mult de 2-3 ore si sa faca mai multe decat ce am facut eu.

Comments

comments

Leave a Reply