Scoala de balet

Scoala de balet.. casa aia mare, culoarea piersicii care se afla la inceputul strazi inguste, cu geamuri mari, dreptunghiulare, care parca luau tot soare si il tineau acolo cu noi cat era ziua de lunga, da, asta e scoala de balet. Scoala de balet, locul acela minunat, casa aia care parca avea suflet si iti transmitea o caldura nemaipomenita in momentul in care paseai, fiecare clipa petrecuta acolo era o clipa plina de liniste si lumina, armonie si culoare, era totul si nimic!

Scoala de balet, un loc pentru care nu exista probabil cuvinte pentru a fi descrisa, nu exista om care sa inteleaga ce inseamna decat balerinul, el isi creeaza acolo propria lumea, se creeaza pe el, da nastere unui nou om, unul mult mai puternic, echilibrat si plin de gratie, atitudinea si eleganta iau si ele parte din aceasta creatie. Probabil ca dupa ani si ani petrecuti la cursuri de balet ca si copil, acele multe si multe ore petrecute in fata oglinzii, incercand sa perfectionezi fiecare miscare, incercand parca sa te imbraci in armonie si gratie nu pot decat sa iti bucure sufletul pe veci.

Zilele in care iti pierdeai nadejdea ca vei putea ridica vrodata piciorul intr-un mod natural, zilele in care nu credeai ca vrei reusi sa executi pirueta perfect, aceste zile petrecute in scoala de balet o sa fie mereu prezente in mintea ta, defapt acestea sunt zilele care te-au facut sa simtit ca existi, sunt zilele care te-au definit si au dat sens vieti tale.

Scoala de balet, locul de care vei ramane legat pentru totdeauna, locul unde vei renaste de cate ori vei pasi, locul care isi va arata cea mai frumoasa parte din tine .. si totusi cu toate acestea parca nu e de ajuns si parca tot nu am reusit sa definim scoala de balet. Pur si simplu scoala de balet poate reprezenta un tot pentru cei care si-au gasit calea in salile frumos decorate care asteptau noi si noi elevi pentru a lua parte la formarea si infrumusetarea artei, artei pure.

Comments

comments

Leave a Reply