Cum echipezi o bucatarie de restaurant

Am mai zis, si mai zic, noua mea emisiune preferata e Kitchen Nightmares cu Gordon Ramsay. Da, poate e staged, cum s-ar zice, dar tot e foarte faina, plus am invatat multe despre cum trebuie sa arate o bucatarie de restaurant ok si cum sa pastrez carnea si cum sa imi dau parerea de mancarea la restaurant…sau acasa. Adica si eu si my sun and stars ne-am facut foodies. Nu stiu daca ala e termenul corect pentru noi, dar ne place sa mancam bine, sa experimenta localuri noi si mancaruri noi si sa ne dam cu parerea. A si sa gatim acasa dupa retete din carti sau de pe net.

Bun, destula introducere. O chestie interesanta la Kitchen Nightmares (sau in Hotel Hell, alta emisiune faina cu el, dar e despre hoteluri si restaurantele de la hotelul cu pricina) e cand Gordon decide sa le renoveze bucataria si evident aduce aparate profesionale si de inox.

E chiar fain sa vezi, si nu cred ca e staged, cum se bucura lumea(proprietarul si bucatarul deobicei) de friptueza noua, sau de un cuptor functional nou. O data am vazut ce bucurosi erau, la un restaurant italian parca(pe care Gordon l-a specializat in piftele de carne/meatballs) , de o masina de tocat carne profesionala, care ii ajuta sa isi faca propria lor carne macinata dupa reteta lor.

La emisiunea Hotel Hell era un hotel care aveau niste masini de spalat antice, care se tot stricau si le lua o vesnicie sa spele hainele de pat si i-a ajutat prin oferirea unei masini de spalat rufe noi si care cam facea toata treaba singura.

Nu stiu care e soarta acelor restaurante acuma, dupa ce emisiunea a „investit” in ele, dar sunt sigura ca niste aparate profesionale de gatit/spalat, au ajutat mult la mersul bun al restaurantului/hotelului.

Comments

comments

Leave a Reply