Istoria mea in materie de telefoane si retele de telefonie mobila

Prima data cand am primit un telefon mobil a fost in clasa a VIII-a parca si evident ca nu ma suna nici Pisti, asa ca il caram dupa mine la scoala sa ma laud si sa ma joc Snake. Da, era un Nokia 5110 albastru deschis cu model de delfini pe el. Foarte cool chiar! Total degeaba, ca nu prea avea nimeni telefon mobil si toti stim cat de scump era pe vremea acea sa suni. Bine ca intre timp au bagat tot felul de oferte si minute incluse.

La inceput am avut cartela Alo Dialog, devenita cartela Orange si am stat ceva timp cu ea. Daca ma chinui bine imi amintesc si numarul de telefon.

Primii care au fost cu ideea de minute incluse au fost parca Cosmote. Stiu ca era nebunie cu mii de minute incluse in retea si statea lumea la coada ca sa isi cartela Cosmote. Cosmote intre timp devenit si el T-Mobile. Am avut si Cosmote, cat am fost la facultate am avut si Cosmote si Vodafone.

Aparent toate si-au schimbat denumirea si cine ii detine. Vodafone a fost Connex. Acuma sunt tot cu Vodafone, mai exact din 2001 am Vodafone ( ok Connex), inca am cutia de carton unde se afla primul SIM, da SIM ala gigantic. Acuma am…NanoSIM ^_^

Ma apuca nostalgia cand ma gandesc cum au evoluat retelele de telefonie (hei, acuma iti poti face si reincarcare online, nici nu trebuie sa te deplasezi de acasa). De telefoanele mele si evolutia lor nu mai zic …de la acel Nokia care acuma poate sa fie folosit sa faci fundatia la casa, ca e cat o caramida, la subtirelul de iPhone care il am acuma. Nici nu am nevoie de laptop, am tot ce ma nevoie in telefonul meu. Nu imi e dor de acele telefoane, prefer sa am la indemana o harta, GPS si Google, decat sa am baterie 10 zile ca foloseam telefonul doar pe post de telefon.

Comments

comments

Leave a Reply