Ulei de masline pentru gatit, mai benefic decat uleiul de floarea soarelui

In fiecare casa se gateste, iar fiecare gospodina are retele ei. Insa atunci cand vine vorba despre sanatate si protejarea acesteia, cu totii putem face unele schimbari comportamentale si de alimentatie. Pana la urma, alimentatia este una dintre cele mai importante aspecte ale vietii noastre de care depinde sanatatea noastra.

Tocmai de aceea, unul dintre cele mai bune lucruri pe care puteti sa le faceti este sa inlocuiti uleiul de floarea soarelui cu uleiul de masline. Odata ca este foarte benefic pentru sanatate atunci cand este folosit in prepararea salatelor sau a altor mancaruri care nu necesita gatit propriu-zis. Apoi, atunci cand se foloseste la prajit nu este nevoie de o cantitate la fel de mare de ulei ca atunci cand se foloseste uleiul de floarea soarelui, care este cel mai intalnit la noi si cel mai folosit de catre gospodine. Asta pe langa faptul ca este mai sanatos, avand in vedere temperatura mai mare de ardere.

Bineinteles, pretul este mai mare, insa avand in vedere multitudinea de beneficii, putem sa ne gandim la el ca la o afacere buna pentru un timp mai indelungat – nu vom plati atat de mult pentru medicamente. Acum gasim ulei de masline la Selgros la pret mai avantajos, sau in pachet cu otet balsamic. Toate acestea se regasesc in brosurile Selgros si revista cu produse alimentare valabila pentru perioada 14 – 27 mai. In schimb, in magazinul Selgros din Timisoara si nu numai, veti gasi mai multe marci de ulei de masline in mai multe cantitati, in functie de ce aveti nevoie.

O alta veste foarte buna de la Selgros este faptul ca in perioada 14 mai 10 iunie, pentru cumparaturi in valoare de 250 de lei intrati in cursa pentru una dintre cele 20 de vacante oferite de magazin si, totodata, puteti invarti roata norocului pentru a castiga pe loc o multime de premii.

Magazin Selgros Timisoara
Produse alimentare si nealimentare
Calea Aradului nr. 64,
Timişoara
Tel. 0256 279 000

Comments

comments

2 Replies to “Ulei de masline pentru gatit, mai benefic decat uleiul de floarea soarelui”

  1. Din cate stiu eu, punctul de ardere la uleiul de masline e mai jos decat la cel de floarea soarelui, de-aia nu e prea indicat pentru prajit…

  2. Asa este, are dreptate Crinutza. Eu nu folosesc ulei de masline la prajit. Cel mai des, grasimi in stare solida, au punctul de ardere mai sus (uleiul de palmier, de pilda). Insa in salate si in gatitul la foc mic, pun si ulei de masline.

Leave a Reply