Lauren Kate – Damnare (Fallen)

  La Elefant.ro e in stoc ( de acolo am furat si poza).

Pe cand eram la 70% din carte eram sigura ca o sa o incadrez la Guilty Pleasure…mda cat de gresit am gandit! Era ok la inceput, lalaiala despre cum Lucinda Price a ajuns la o scoala de corectie si cum deja din ziua 1 e “indragostita” de 2 baieti frumosi, dintre care unu saliveaza dupa ea (Cam) si celalalt ii arata degetul mijlociu(Daniel), dar ea il vrea pe cel din urma, dar nu stie de ce…si cum imi e sa dor de liceu si de ce copil prost si naiv eram, mi se parea cute toata treaba, chiar daca timp de prea multe pagini nu se intampla nimic! dar nimic!

Dupa – in ultima parte inghesuie actiune si revelatii (cica?! ca mi-am dat seama de poveste inca din prolog si numele lui Daniel e asa sugestiv…awww nice try Lauren Kate) si toata lumea e ceva pana si profi de la scoala..adica com on…iti bati joc de mine? seamana rau pe o poveste ce am conceput-o cu fetita la care faceam babysitting…gen iei hai sa facem toti sa fie ceva special..yei yei…ce conspiratie aici.

Sa ma plang in continuare – stilul de scris…sfiinte spanac! Eu am citit cartea in limba ei, si e.cum sa.zic. si .sa exemplific. mai bine . dar frazele erau. sau mai bine zis.lipseau cu ….intelegeti. Sper ca cine a tradus cartea in romana a avut mai mult spirit si a reparat formularea.

Ok, inteleg ca zice ca e fictiunie si orice asemanare cu bla bla, dar daca faci referire la Biblie si facts de acolo, apai nu le maltrata! lasa-le pe bune, cu toate ca atunci nu aveam povestea cu ingerii cazuti din carte care inca au ajutor Divin de partea lor..wait what?! nu era inger cazut = ciuciu iubire si ajutor de la Dumnezeu si fara aripioare si glow si ..what evar…

Si mai o obiectie… tot zice ca Luce nu ar intelege, ca nu ii poate zice acuma ce si cum (bine macar ca ii zice “in mare” ce e cu umbrele alea care o urmaresc si in baie)..si cica 2(sau 4) carti mai incolo tot o tine cu nu iti putem zice…aa 1. chiar nu ar pricepe Luce ca e …blonda? sau 2. Lauren Kate nu stie ce sa inventeze acolo, dar sper sa fie epic (nu planui sa si citesc, exista reviews, nu sunt asa masochista sa citesc inca 4 carti dinastea)ca altfel isi face firma si mai mult de ras.

“You don’t get it, Luce.” He shook his head. “That’s the thing—you never do. – Daniel”

Caracterele sunt atata de plate ca te doare inima.

Alta treaba zice de iPod si dupa imi baga cuvantul natatorium (cuvant din secolul 19 pentru piscina/bazin de inot din interior adica swimming pool) . Ok vrei sa pari mai interesanta ca stii arhaisme(Luce in foloseste nu ingerasul nemuritor)..iei iei bravo!

“Well, now that we’ve knocked over one another’s books, isn’t the next step for our hands to accidentally touch while we’re picking them up? – Cam”  (asta mi s-a parut tare funny si era in partea de carte nice)

Doar nu…deci nu! (conform ce am citit ca e in celelate carti e si mai rau la partea cu maltratarea faptelor din Biblie)

10 Replies to “Lauren Kate – Damnare (Fallen)”

  1. Tu nu te uiti la tine ca nu stii sa scrii, sa pui un semn de punctuatie cum trebuie? Asta se numeste “recenzie” de carte? Sau ce vrea sa fie? Tu stii ce inseamna a scrie o carte? Tu stii ce inseamna a combina neologismele cu arhaismele? Cu ce drept iti permiti sa comentezi in halul asta mizer? Esti jalnica, nu inteleg de ce toti looserii ca tine isi fac blog sa verse pe-acolo toate tampeniile posibile, sa se dea ei inteligenti, ca stiu sa citeasca. Pune mana pe carte ca lumea si mai invata ceva, ca esti jos de tot!

    1. Nu e asa mizer, e doar parerea mea despre ceva ce nu mi-a placut 🙂 nu am jignit autorul, asa cum ai facut tu in comentariul legat de persoana mea. Si legat de ce drept am sa comentez despre carte -> am un drept constitutional sa imi exprim liber parerea.

    2. Dar daca ea nu scrie, bine, de ce nu te apuci tu de scris un blog? E o recenzie buna, fata de alte recenzii seci si obiective, aici macar aflu si eu o parere. Si fiind parerea ei, nu ai de ce sa comentezi, nu stii tu ce a mai citit ea.

      Mie, personal imi place si ma bucur ca n-am gasit tot o recenzie echilibrata ci una care spune clar: nu m-a incantat.
      Si voiam sa intreb, cate carti are seria asta, aparute in Romania?

  2. Domnule comentator va multumim de contributia dumneavoastra la acest blog va mai asteptam cu alte “idei” stralucite.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *