Condimente de la #vALLuntar

Da, cartea aleasa de mine in campania vALLuntar e o carte despre condimente. Ma intreb suntem oare multi care nu am luat beletristica? cred ca nu 😀

 Condimente de Anne Iburg – origini, gust, intrebunintari, retete.

E atat de atent facuta cartea asta, imagini de calitate, coperta e awesome, parca e un album foto, pana si mami lauda calitatea ei.

Si da are si o gramada de info in ea! Nici nu stiam ca exista atatea condimente – slaba cultura in ale condimentelor am(aveam).

Condimentele sunt prezentate alfabetic si incepe cu usturoiul (allium sativum). Da, usturoiul e condiment, ceapa nu si nici prazul 😛 . Fiecare condiment are subcapitole – familie, sinonime(usturoi = melasa-clovnului), moduri de intrebuintare, origine, proprietati, specii inrudite, mitologie(my favorite part), uz medical si apoi partea 2 – in bucatarie – aroma, intrebuintari, intrebuintare secreta(hehe), cumparare/pastrare(tare utila chestie) si unele condimente vin si sfaturi de gatit, retete sau other intresting stuff.

Ce am invatat? Pai ca sofranul e cel mai scump condiment, ca poate provoca pierderea sarcinii si are efect de narcotizant(?), am descoperit cum arata si  “how it’s made” condimentul meu preferat –  scortisoara, sau cum arata coriandru…sau ca exista multe specii de piper.(multe)

Am planuri de retete din carte si sa imi cumpar acel numit amestec de 5 condimente chinezesti – suna delicios (da e prezentata si in carte ce si care cantitate trebuie amestecata, dar…)

Cel mai practic in carte mi s-a parut aia cu Cumparare/Pastrare. Nu cred ca trebuie sa explic de ce 🙂

Per ansamblu, e cea mai buna carte ce am putut sa o aleg si suntem prietene bune in bucatarie, mai ales la ce sa nu consum.

(a nice index la sfarsitul carti si un tabel care alimente merg cu care condiment)

Acest articol face parte din campania vALLuntar, campanie initiata de Editura ALL cu scopul de a strange minute pentru voluntariat. Fiecare articole aduce 15 minute, fiecare comentariu aduce 3 minute, asa ca pretty please with sugar on top comment below cum zice Ray William Johnson. Regulamentul complet e aici.

Poza e furata de pe site-ul all.ro, iar cea cu sofranul e de aici

 

15 Replies to “Condimente de la #vALLuntar”

  1. Am primit pana acum 2 carti pentru camapnia vALLuntar , ambele ne-beletristice – din aceeasi colectie cu cartea aleasa de tine 🙂

  2. Cel mai des folosit si existent condiment este sarea (in bucate) ingrendientul primordial… restul sunt “decorative” 🙂

  3. Eu zic sa pui in aplicare ce ai invatat de prin cartea aia si sa ma inviti intr-o zi la masa … sa pregatesti ceva cu un amestec de condimente “ca la carte” de sa imi lase gura apa 😛

  4. Am avut ocazia sa o citesc si sa descopar cateva condimente de care nu am auzit niciodata si pe care d-abia astept sa le testez..daca se gasesc pe undeva prin Bucuresti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *