Aventurile lui Sherlock Holmes/ Memoriile lui Sherlock Holmes – Sir Arthur Conan Doyle

Aventurile lui Sherlock Holmes/ Memoriile lui Sherlock Holmes – Sir Arthur Conan Doyle

– este o carte citita pe “nerasuflate”

– varianta pe care o am eu, cea de la Ed. Adevarul, este impartita in 2 parti, dupa cum se vede si din titlu. Ambele parti sunt scrise de Dr. Watson, prietenul cel mai bun a lui Sherlock. Watson povesteste din perspectiva lui ce s-a intamplat.

– ce m-a impresionat, pe langa stilul frumos de a scrie si deductiile al naibii de interesante si faimoase a lui Holmes, a fost gandul ce ii macina in mare parte pe cei nevinovati si acuzati pe nedrept de o neleguire. Nu pierderea averii ii speria, ci ii ingrozea faptul ca si-ar putea pierde ONOAREA lor sau a familiei lor. In ziua de azi nici nu mai gasesti cuvantul Onoare si cui ii mai pasa de ea? Nimanui…bine, poate japonezilor, ca pe ei ii vad inca interesati de acest aspect, dar clar nu pe romani. Da e fictiv totul(nu?), dar presupun ca pe vremea lui Sir Arthur Conan Doyle pierderea onoarei era o chestie grava, de o aminteste in cam fiecare caz rezolvat(sau nu) de Sherlock Holmes.

– comparativ cu filmul, Jude Law seamana, dupa mine, cu Watson, dar Sherlock Holmes, pe cat de mult imi place mie Robert Downey Jr, nu seamana unu cu altul.

– m-a suparat finalul, preferam un happy end, dar fiind vorba de un geniu, nu ar trebui sa ma mir ca isi gaseste asa sfarsitul(intr-o cascada)

verdict -> o recomand

3 Replies to “Aventurile lui Sherlock Holmes/ Memoriile lui Sherlock Holmes – Sir Arthur Conan Doyle”

  1. Mi-ar fi placut si mie sa citesc asa ceva, dar am ratat cartile din colectia Adevarul. Cand o sa stau mai bine cu banii, voi merge si voi cumpara mai multe, am vazut ca au si o librarie prin Iasi de unde le poti cumpara pe toate.

    1. @Mihaela este si shop online 🙂 si eu tot de la librarie le cumpar, mi-am facut lista cu ce vreau si cand am drum si bani ma opresc si imi iau de pe lista cateva si tot asa pana compelctez pe care le vreau, ca nu toate

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *