Reteta de saptamana asta – Albinuta


Redenumesc ca vad ca nu apuc tot timpul sa scriu sambata, va fi o reteta pe saptamana, cel mai sigur duminica o scriu ca atunci am timp, de facut o fac in timpul saptamanii, probabil ca tot sambata, dar cum ziceam nu prea apuc sa o scriu..sper ca nu va suparati

Luata de aici – Teo’s Kitchen

Ingrediente

Crema : un unt(200g), 200g zahar, 1 plic zahar vanilat, 200ml lapte, 2 linguri gris, gem(eu am pus de caise-home made )
Foi: am cumparat pandispan de vanile ca merge mai repede si au un gust tare bun

Asamblare

Se fierbe grisul in lapte si se lasa la racit(musai!!). Cand e rece se amesteca cu untul frecat cu zaharul+zaharul vanilat cu mixerul.

Foia unu+jumate de crema+Foaia 2+gem+Foaia 3+restul de crema+Foaia 4.

In reteta originala se pun foi de miere si se face o glazura pentru ultima foaie(250g zahar+3-4 linguri de apa care se fierbe si cand e racita se pune peste ultima foaie) – eu am sarit peste glazura, ca nu prea imi place glazura tare, gen asta de zahar..si praji a iesit super pufoasa asa si fara pic de ciocolata 😛 si da nu imi place sa le tai frumos, :), prefer feliile asa mai ciudate

Pofta buna 🙂 si o Duminica frumoasa

blogger-emoticon.blogspot.com

Comments

comments

Leave a Reply